Loonadministratie

 

Ik wens je veel personeel

Deze uitdrukking heb je vast wel eens gehoord. Het is geen positieve uitdrukking. Als je personeel hebt, komt er nu eenmaal veel bij kijken. Maar met personeel kan jouw bedrijf wel verder groeien en wordt alles minder afhankelijk jou. Eén van de dingen die je moet regelen als je personeel hebt, is het maandelijks of per 4 weken verzorgen van de salarissen.

Je wilt natuurlijk wel dat je personeel op tijd hun salaris krijgt en dat de Belastingdienst geen boetes oplegt. 

Wij kunnen de volledige salarisadministratie voor jouw bedrijf verzorgen. Denk hierbij aan:

  • Loonstroken
  • Aanmelden als werkgever
  • Loonmutaties
  • Jaaropgaven
  • Aangifte van loonbelasting
  • Aangifte bij het pensioenfonds
  • Opstellen arbeidscontracten

Wij denken ook met je mee over de werkkostenregeling, arbeidsrecht en arbeidscontracten.

Digitale portal

Wij werken met digitale portals. Zowel de werkgever als elke werknemer krijgt een inlog op zijn of haar eigen portal. In de portal van de werknemer staan de loonstroken en de jaaropgaven. Deze kan de werknemer dan zelf inzien en ook downloaden. Zo hoeft er niets meer over de mail verstuurd te worden en voldoen je aan de AVG-normen.

De werkgever krijgt ook een portal en daarin staan wat meer gegevens. Zo staan hierin naast de salarisstroken van de werknemers, ook de journaalposten, aangiften, overzichten voor de WKR, betaallijsten en als je dat wilt, sepa-bestanden zodat je snel en makkelijk de betalingen kunt doen.

Alles op één overzichtelijk plek.

Bij de loonstroken van de werknemers is ook een extra overzicht opgenomen met de kosten van de werknemer. Zo zie je precies wat een werknemer je kost. Deze portals zijn ook met en app te benaderen, zo hebben zowel de werkgever als de werknemer de gegevens altijd bij de hand.

 

Freelancer of eigen personeel?

Wanneer je bedrijf verder groeit, heb je soms zelf niet meer de tijd om alle taken uit te voeren. Dan kan het tijd worden om taken uit te besteden. Dat is soms best een stap. Je kunt freelancers inhuren, maar je kunt ook zelf personeel aannemen. Beide hebben zo hun voor- en nadelen.

Eigen personeel is vaak goedkoper als een freelancer, dat is logisch want een freelancer loopt zelf meer risico. Als werkgever betaal je naast het afgesproken bruto uurloon ook nog vakantiegeld en sociale premies. Afhankelijk van de sector waarin jij werkt, kan het ook nog verplicht zijn om pensioenpremies of andere afdrachten te betalen.  

Wij denken graag met je mee wat voor jouw bedrijf de beste oplossing is voor dit moment en voor de toekomst. En wil je weten wat een werknemer jou precies gaat kosten? Dan maken wij een pro-forma berekening. De werknemer ziet dan wat hij netto overhoudt en de werkgever weet de totale kosten.

 

Waar moet je aan denken als je personeel aanneemt?

Wil je weten wat er allemaal komt kijken bij het aannemen van personeel? Daarvoor hebben wij een kort overzicht gemaakt. Klik hier

LOSSE OPDRACHTEN

Heb je een losse opdracht die je door mij wilt laten uitvoeren? Bijvoorbeeld een assessment, een prognose of een jaarrekening?
Dat kan! Neem contact met me op voor meer informatie.

Laatste Nieuws

Volg mijn laatste nieuws en lees handige tips en tricks voor jouw financiële administratie en doelen.

Vijf redenen om van boekhouder over te stappen

Tijd voor verandering. Herken je bovenstaande voorbeelden? Ga dan eens na

Vacature assistent-accountant / winstadviseur

Gaat jouw hart sneller kloppen wanneer alle puzzelstukjes van een administratie

Soorten belastingen

Iedere ondernemer heeft ermee te maken…belastingen. Als ondernemer ontkom je niet