Soorten belastingen

Belastingen

 

Iedere ondernemer heeft ermee te maken…belastingen.

Als ondernemer ontkom je niet aan die blauwe envelop. Elk kwartaal moet de aangifte omzetbelasting worden ingediend en de aangifte inkomstenbelasting komt jaarlijks terug. En daarnaast zijn er nog meer belastingen waar je mee te maken kunt krijgen.

Wij helpen je graag met alles wat komt kijken op het gebied van belastingen en fiscaliteit. Van het doen tot de aangiften tot fiscaal advies. Zodat jij geen gedoe krijgt met de Belastingdienst, zeker weet dat alles goed is ingediend én je geen geld laat liggen.

 

Omzetbelasting

Zie jij er elk kwartaal weer als een berg tegen de BTW-aangifte op of voel je je onzeker of je de BTW-aangifte wel goed invult? Twijfel je of je de voorbelasting wel mag verrekenen en weet je niet goed hoe het nu zit met de verlegde BTW op de buitenlandse facturen? En hoe zit het met de BTW over privé-gebruik?

Wanneer de administratie is bijgewerkt, is de BTW-aangifte vaak zo gegaan. Maar alles moet dan wel goed in de boekhouding verwerkt zijn.
Wij helpen je door structuur aan te brengen in de administratie en zorgen ervoor dat de administratie goed is bijgewerkt. Wanneer je zelf de administratie verwerkt, controleren wij per kwartaal de administratie zodat je zeker weet dat de BTW-aangifte klopt. En met al je vragen over de BTW kun je ook tussendoor bij ons terecht.

 

Inkomstenbelasting

Het is elk jaar weer zo’n klus: de aangifte inkomstenbelasting. Weet jij precies welke kosten je zakelijk mag opvoeren en welke kosten beperkt aftrekbaar zijn?

Wij nemen het werk voor je uit handen door de aangifte inkomstenbelasting aan de hand van de opgestelde jaarrekening of de uitdraai uit de administratie in te vullen. Daarbij letten wij natuurlijk goed op dat jij gebruik maakt van alle ondernemersaftrekken en overige aftrekposten die er zijn en zorgen wij voor de beste verdeling van de gezamenlijke aftrekposten van jou en je partner.

 

Loonheffingen

Als je werknemers in dienst hebt, krijg je te maken met de loonheffingen. De loonbelasting is een voorheffing op de inkomstenbelasting die jouw werknemer moet betalen. En jij, de werkgever, moet deze al inhouden bij jou personeel. Maar daarnaast betaal je als werkgever ook sociale premies over het loon, denk aan de ww-premies en ziektewetpremies.

Deze loonheffingen en sociale premies betaal je over het belastbare loon. En dat is meer dan alleen het bruto-loon. Weet jij precies wat je belastingvrij aan je werknemers mag geven?

Want je geeft je personeel vast wel eens wat extra’s. Een kerstpakket, een personeelsfeestje, misschien een telefoon of fiets van de zaak. Alles wat je aan jouw personeelsleden verstrekt, vergoed of ter beschikking stelt, moet je bijhouden. Helaas mag je ook niet alles onbelast geven. Over sommige zaken, zoals bijvoorbeeld een auto van de zaak, moet jouw werknemer belasting betalen.

Maar een computer mag je wel onbelast verstrekken als die volgens jou noodzakelijk is om het werk goed te kunnen doen.

Daarnaast mag je ook kosten onbelast vergoeden binnen de werkkostenregeling, maar als je boven de drempel komt, moet je als werkgever belasting betalen.

Begint het je al te duizelen?

Er zijn veel regels en uitzonderingen, wij denken graag met je mee over de mogelijkheden en wij zorgen ervoor dat over de juiste componenten belasting betaald wordt.

 

Vennootschapsbelasting

Heb je een B.V., dan moet je jaarlijks vennootschapsbelasting betalen over de winst.

Net als bij een eenmanszaak of vof, is het wel fijn als je weet welke kosten zakelijk aftrekbaar zijn. Maar bij een B.V. kunnen er ook andere zaken meespelen. Zo moet de directeur groot aandeelhouder (DGA) een gebruikelijk loon ontvangen en zijn resultaten uit deelnemingen vaak niet belast.

Ook op dit gebied kunnen wij met je meedenken en de aangifte vennootschapsbelasting verzorgen.

 

Eenmanszaak of B.V.

O jee, je maakt steeds meer winst en die magische ton komt in zicht. Misschien is dat een goed moment om eens na te denken of je wilt overgaan naar een B.V..

Wanneer je ongeveer € 110.000,- winst maakt, kan het fiscaal voordeliger zijn om de eenmanszaak om te zetten naar een B.V.. Je betaalt dan bij elkaar minder belasting.

Maar ook de aansprakelijkheid of de uitstraling naar buiten toe, kunnen redenen zijn om een B.V. op te richten.

Wil je weten wat voor jou een passende rechtsvorm is, neem dan contact met ons op en dan gaan wij dit samen met jou bekijken.