Welke boekhoudprogramma’s zijn er?

Welke boekhoudprogramma’s zijn er?

Een boekhoudprogramma is een softwarepakket waarmee de boekhouding wordt geautomatiseerd. Hierin houd je al je zakelijke inkomsten en uitgaven bij en zo zie je snel hoeveel winst je de afgelopen periode gemaakt hebt, hoeveel geld je nog moet ontvangen van jouw klanten en wat je nog moet betalen.

Waarom een boekhoudprogramma?

Jouw tijd is kostbaar, je kunt het maar één keer uitgeven. Waarom dan tijd besteden aan het bijhouden van tijdrovende lijsten in Excel, wat ook nog heel foutgevoelig is?

Met een boekhoudprogramma bespaar je vaak veel tijd op je administratie, of je de administratie nu door ons laat verwerken of het zelf doet. Vaak alleen al het gemak waarmee jij jouw factuur verstuurt naar een klant, is de kleine investering waard.

Naast het gemak en de tijdsbesparing die een goed boekhoudpakket oplevert, kun je heel veel informatie halen uit de boekhouding.

Je kunt een boekhoudprogramma namelijk zo inrichten, dat het helemaal past bij jouw unieke bedrijf. Zo kun je er veel inzicht uithalen. Inzicht dat je nodig hebt om de juiste keuzes te kunnen maken om zo te bouwen aan een bedrijf dat past bij jou.

Herken jij dit?

  • Wat verdien ik op een bepaald product?
  • Welke kosten moet ik maken voor die speciale training en wat verdien ik dus écht met die training.
  • Met welke producten verdien ik eigenlijk het meest en waar zou ik dan de meeste tijd aan moeten besteden?
  • Waar gaat mijn geld eigenlijk allemaal aan op?
  • Zijn er nog kosten waarop ik kan besparen?
  • Hoeveel geld heb ik nog tegoed van mijn klanten?
  • Hoeveel geld moet ik nog betalen?

Allemaal vragen die misschien wel eens door je hoofd spoken maar waar je geen antwoord op hebt omdat je overzicht en inzicht mist.

Het fijne is, al deze informatie kun je uit een goed ingericht boekhoudprogramma halen.

Bij A-line Finance denken wij graag met je mee welke categorieën jij nodig hebt om zoveel mogelijk overzicht en inzicht te krijgen. En wij leggen je ook uit hóe je dit inzicht dan krijgt. Zodat jij de juiste keuzes kunt maken!

Alles bij elkaar

Tegenwoordig zijn er heel veel online boekhoudpramma’s waarmee je de administratie kunt bijhouden. Vaak kun je hierin ook je urenadministratie en kilometers bijhouden en andere documenten, zoals verzekeringspapieren en belastingaanslagen in bewaren. Zo heb je alles digitaal bij elkaar wat met je administratie te maken heeft. Wel zo makkelijk als je iets terug wilt zoeken.

boekhoudprogramma's en e-boekhoudenE-boekhouden.nl

Zelf verwerken wij de administraties met het programma E-boekhouden. Hierin zijn wij helemaal gespecialiseerd. Met dit programma kunnen we samen de administratie volledig digitaal gaan voeren. Met een app kunnen de bonnen worden gescand, de digitale facturen kunnen rechtstreeks naar het programma worden gemaild, je kunt factureren vanuit dit pakket en de bankmutaties worden automatisch ingelezen. Er hoeft dus niets meer op papier bijgehouden te worden en aangeleverd te worden. Wel zo efficiënt.

En omdat wij de administratie vaak wekelijks bijwerken, zijn we altijd up-to-date en weet je nog wat er gebeurd is als wij eens een vraag hebben of toch een bonnetje missen.

Moneybird

Wanneer je helemaal zelf de administratie wilt gaan verwerken, dan raden wij veelal Moneybird aan. Dit pakket kan bijna hetzelfde als E-boekhouden, maar werkt net wat intuïtiever waardoor je eigenlijk geen boekhoudkennis nodig hebt. Hierdoor kun je zelf de administratie bijhouden. En omdat wij de administratie periodiek controleren, weet je zeker dat alles goed staat. Want ja, je hebt weinig boekhoudkennis nodig, maar je moet toch nog wel wat zelf doen. Je moet bijvoorbeeld wel zelf de juiste categorie of BTW-code kiezen. En soms gaat dat toch niet goed. Wij passen dit dan aan en geven jou feedback zodat je dit de volgende keer wél goed doet.

En als je zelf eigenlijk niet wilt ‘boekhouden’ maar wel graag met Moneybird wilt werken omdat het bijvoorbeeld fijn koppelt met jouw webshop of de facturatie gaat heel makkelijk, dan kunnen wij ook in dit pakket de rest van de administratie voor jouw bedrijf verwerken.

Wij zijn erkend Moneybird adviseur

Boekhoudprogramma's

 

Andere boekhoudprogramma’s

Naast deze twee pakketten zijn er ook andere pakketten waar onze klanten mee werken, zoals bijvoorbeeld MoneyMonk, Exact online, Gripp en Unit4.

 

 

 

 

 

 

 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.